E12-E28 Strona G³ówna E12-E28
Forum posiadaczy i mi³osników BMW E12 i BMW E28

FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Og³oszenie 
Filmik z IV Ogólnopolskiego Zlotu e12-e28.pl - MA£KINIA 2014 - http://vimeo.com/102914979

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
[E28 535i] mój banditwagen bmw 535
Autor Wiadomo¶æ
egzekutor 

Nadwozie: E28
Model: m535
Silnik: m30b35
Rok produkcji: 1986
Do³±czy³: 17 Kwi 2011
Sk±d: jastrzebie zdrój
Wys³any: 13 Czerwiec 2011, 21:15   [E28 535i] mój banditwagen bmw 535
   Imiê: cezary

witam nadszedl czas na pokazanie mojego nabytka.Jest to e28 z silnikiem m30b35 z 85 w
moim ulubionym kolorze diamandszwarc met.Autko wymaga wielu napraw blacharskich ale mysle ze powoli dam rade to ogarnac.Oto pare fotek po zakupie

po³owa fotek mi nie wchodzi.
Przedni pas w stanie agonalnym ale dzieki koledze z forum(variot666)zakupiony i czeka na malowanie.
W aucie zagoscila dosc rzadka kierownica sportowa ORG BBS
(pewnie ortodoksi mnie teraz zjedz±

kola jakie zagoszcz± w moim 5 to 16"\8,5" ranty spolerowane na lustro,srodki w kolorze nadwozia i sto¿ki

egzekutor 

Wys³any: 13 Czerwiec 2011, 21:24   

Wydech w moim 5 jak pewnie zauwazylliscie ktos m±dry zalozyl z poloneza czy fiata
bog tam wie ale dzis zakupilem koncowy z ultera(uzywka targalismy ja z e28)
.
W najblizszym czasie w planach jest poskladanie wszystkiego do kupy,nowe nery(juz s±),lusterka chrom z e23,spoiler klapy tyl,bnizenie zawieszenia,montaz dvd z racji ze mój
bobel czesto ze mna jezdzi i pomaga tacie
wiec w nagrode w czasie jazdy bedzie ogladac bajki;-)

Czornye28 

Model: 524td
Silnik: M21D24
Rok produkcji: 1987
Do³±czy³: 12 Kwi 2009
Sk±d: Kraków
Wys³any: 14 Czerwiec 2011, 10:28   
   Imiê: Grzesiek

Co jak co ale ostatnie zdjêcie z Twoim Synem Wymiata :D

¯biQ 
Kapitan

Model: M535i
Silnik: M30
Rok produkcji: 1985
Pomóg³: 11 razy
Do³±czy³: 11 Mar 2010
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 14 Czerwiec 2011, 11:46   
   Imiê: Patryk

No có¿, na chwilê obecn± ciê¿ko pokusiæ siê o jakie¶ pozytywne komentarze, ale nie b±d¼my te¿ takimi pesymistami ;-) Na pewno + za to, ¿e jest to 535i :-)

Najwa¿niejsza sprawa - naprawdê postaraj siê o jak±¶ ciekaw± galeriê, bo obecna niestety zbyt wiele nie mówi o aucie i wygl±da na zrobion± "na szybko".

W linku masz przyk³ad galerii mojej zielonej, s± tam uchwycone miejsca, które zapewne wszystkich interesuj± KLIK

Pas przedni chyba musia³ sporo przej¶æ, ale na szczê¶cie zakup lepszego masz ju¿ za sob± - przy okazji napisz, czy po oglêdzinach mo¿esz stwierdziæ, czy jest po jaki¶ powa¿niejszych kolizjach, czy jedynie by³y to delikatne st³uczki.

Niestety na zdjêciu komory silnika nie widaæ zbyt dobrze kielichów, ale "kolorowo" chyba z nimi nie jest... najlepiej wrzuæ dobre zdjêcia.

Co do kierownicy - rzeczywi¶cie rzadki okaz, ale jak dla mnie psuje harmoniê tego wnêtrza i w ogóle tam nie pasuje, bo nie ma do czego... Ale jest to oczywi¶cie moje subiektywne zdanie.

Sto¿ki w felgach - pierwsze moje skojarzenie to maszyna z kreskówki "Odlotowe wy¶cigi" - ostatnia pozycja z linku :D KLIK
Nie wiem jak to bêdzie wygl±da³o w rzeczywisto¶ci, ale pomys³ (oryginalny) mi siê podoba - czekam na efekt finalny :-)

G³upio tak trochê przypominaæ, ale przebieg (chocia¿ ten z licznika), pozosta³e dane, wyposa¿enie przyda³oby siê umie¶ciæ :roll:

No i oczywi¶cie powodzenia w remoncie!

PS To zdjêcie Twojego syna mnie urzek³o i pozwoli³em sobie na ma³y "dodatek" :-P

Barracuda 
7ka

Nadwozie: Exx
Model: 523i
Silnik: m52
Rok produkcji: 2000
Do³±czy³: 06 Mar 2011
Sk±d: Warszawa
Wys³any: 14 Czerwiec 2011, 15:45   
   Imiê: Kristof

Witam

Przedni pas to model przedliftowy.. ty masz poliftowy..

T³umik :-/ ja nie jestem zwolennikiem czego¶ takiego

Fele chyba tylko rozmiarem podobaæ siê mog±

Ale to ty jeste¶ kapitanem tego okrêtu :!:

Sporo roboty ale za to jak zbudujesz to bêdziesz zadowolony ;-)

3mam kciuki :-D

egzekutor 

Wys³any: 14 Czerwiec 2011, 21:53   

Witam galeria napewno bedzie ciekawsza i napewno trafia fotki najgorszych miejsc
tam gdzie ruda sie zagniezdzila.Na dzien dzisiejszy auto nie bylo bite,podloga zdrowa,progi z ³aczeniem nadkola przod do roboty,kielichy do roboty,lewy blotnik przod i tylny pas pod zderzakiem.Stozki w felach to taki szybki pomysl na cos innego a czy zostan± okarze sie to po zrobieniu calosci bo wtedy wyjdzie jak to bedzie wygladac.Kierownica zostaje z racji tego ze jest nie powtarzalna moze dojdzie tylko galka w drewnie choc moja matula powiedziala ze pasuje ona jak swini siodlo,wydech tez narazie zostaje ten z ultera z tym ze chyba zostana zciete koncowki i wstawione proste ciekie z nierdzewki.Dzis w ramach luzu(przerwa na kawe)na warsztacie szybkie pasowanie pasa i dokladki

zalozylem wspomniane lusterka z e23 chrom

no i zabralem sie za czyszczenie ramek reflektorów i tak wygladalo przed

pasta do chromów firmy K2 a tak po

Dodam w ramach wyjasnienia ze zdecie z bablem robione jak maly jest ze mna w kanale
a nie ma jescze 3lat a juz garnie sie tam gdzie tata
Co do felg ze moze podobac sie tylko rozmiar hhmm mozliwe choc mnie podoba sie nie tylko rozmiar,poza tym zawsze zostaje roznica gustu!!A w moim mniemaniu kazda wypowiedz jest wazna bo czasem potrafi czlowieka sprowadzic z fantazji na normalny tor.Poto tez chyba kazdy z was pokazuje foto swoich wozów.Milo sie czyta jak komus sie podoba ale i mniej mile wypowiedzi mobilizuja.

Kuba-Kalina 

Nadwozie: Exx
Model: 126p
Silnik: v8
Rok produkcji: 1979
Do³±czy³: 07 Mar 2010
Sk±d: zakopane
Wys³any: 14 Czerwiec 2011, 23:11   
   Imiê: kuba

Ta dokladka jest pod pas nowego typu i nigdy nie siadzie ci idealnie ...

egzekutor 

Wys³any: 15 Czerwiec 2011, 06:48   

Kuba-Kalina napisa³/a:
Ta dokladka jest pod pas nowego typu i nigdy nie siadzie ci idealnie ...

zd±zylem zauwazyc ale popracujemy nad tym:-)

egzekutor 

Wys³any: 11 Lipiec 2011, 19:55   

dzis lekko sie przerazi³em.Wyszlifowalem kielichy,nadkola w miejscach gdzie kinserwacja odchodzi³a albo juz slabo trzymala i co sie okaza³o prawy kielich tragedia,lewy duzo lepszy,pare dziur w nadkolach i przegnite miejsce l±czenia pod³ogi z nadkolem.Pod³uznice ok poza 2 dziurami.Praw± strone powoli ogarniam.Fotek narazie nie wkleje bo pad³ mi aparat.

egzekutor 

Wys³any: 16 Lipiec 2011, 22:22   ci±g dalszy remontu

sa fotki tak to wyglada z prawej strony

a tak z lewej strony

Bez ciekawostek sie nie obylo cos takiego znalaz³em pod kolem zapasowym.Znajomy twierdzi ze jest to org odwaznik do wywazenia karoseri i ze wystepowalo to tylko w m535
czy to prawda nie wiem a na ten temat nie umiem nic znalesc

Na dzien dzisiejszy 5 ma odnowione lampy przód(wypiaskowane,odmalowane)i z racji tego ze zastanawialem sie nad wygladem silnika a i ostatnio mialem troche roboty na polerowaniu alu

przy okazji wzio³em sie za obudowe rozrzadu i pokrywe klawiatury ktore beda spolerowane na lustro a ss±cy bedzie malowany na czarno(antracyt mat farba piecowa)
fotki niebawem jak uporam sie troche z robota

Kargul1005 

Model: 520i
Silnik: m20b20
Pomóg³: 3 razy
Do³±czy³: 03 Lis 2007
Sk±d: Toruñ
Wys³any: 18 Lipiec 2011, 14:06   Re: ci±g dalszy remontu
   Imiê: Rafa³

egzekutor napisa³/a:

Bez ciekawostek sie nie obylo cos takiego znalaz³em pod kolem zapasowym.Znajomy twierdzi ze jest to org odwaznik do wywazenia karoseri i ze wystepowalo to tylko w m535
czy to prawda nie wiem a na ten temat nie umiem nic znalesc

Widzia³em takie co¶ w 524d z 87r, u mnie w 520i nie by³o...

Czornye28 

Wys³any: 18 Lipiec 2011, 14:28   

Ja takie co¶ w Babci mam nie mam pojêcia do czego to s³u¿y ale jak na odwa¿nik to trochê lekkie jest ;-)

Dexter528i 
PA¬DZIERZ 2014 :-)

Model: 518
Silnik: M10B18
Rok produkcji: 1982
Do³±czy³: 03 Mar 2007
Sk±d: Rychtal/Byczyna/ca³a Polska
Wys³any: 18 Lipiec 2011, 18:27   
   Imiê: Jakub

A nie jest to po prostu przykrywka na ko³o zapasowe by dywan siê nie gemzi³/wygina³ w tym miejscu :?: ;-)

By³o:
'83 ///M528i
'86 524td
'85 524tdA US

Czornye28 

Wys³any: 18 Lipiec 2011, 18:34   

Raczej nie bo ja mam to akurat pod ko³em a nie nad ... ;-) Hmm ciekawe w sumie co to jest nie zastanawia³em siê nad tym ale jak egzekutor, ju¿ zada³ to pytanie to z ciekawo¶ci± siê dowiem co to jest :-o

Dexter528i 
PA¬DZIERZ 2014 :-)

Model: 518
Silnik: M10B18
Rok produkcji: 1982
Do³±czy³: 03 Mar 2007
Sk±d: Rychtal/Byczyna/ca³a Polska
Wys³any: 18 Lipiec 2011, 18:54   
   Imiê: Jakub

A to co¶ z czego jest :?: (jaki materia³)

Je¶li jest pod ko³em to mo¿e po to by ko³o (opona) nie ociera³a siê o lakier we wnêce ko³a

By³o:
'83 ///M528i
'86 524td
'85 524tdA US

egzekutor 

Wys³any: 18 Lipiec 2011, 21:31   

dobre pytanie z czego to jest zrobione.?Dexter raczej bedzie to do tego zeby felga czy opona nie niszczyla tam nic bo fakt na odwaznik to troszku zalekkie.

yondo 

Nadwozie: E12
Model: 123
Silnik: 123
Rok produkcji: 1988
Do³±czy³: 26 Gru 2025
Sk±d: TBS
Wys³any: 26 Grudzieñ 2025, 17:07   
   Imiê: Messsad

Ñолн184.9PERFPERFXVIIWaveСнежJeanWillПрийFripпрофSP25AtlaБенгКитаBecaBrenJeffПеÑкArthПетеBogo
ÐртиRichКольErgoGreeNaivPenhEdgaÐомаÑертTravAstoБелоDoctGezaÑлÑжNeutXVIIVIIIVoltAlwaÑтихVino
DessÑловSpriИванMarkJennPushPameviscGilbмелоAdioLoveÑзыкШколMoviGustКрымMarcВладгодвгимнPort
BabyNintразнблизClegBritLiveÑтихFrisFantÐШтÑSimsUnre3001фото(МИФБоррСлÑйArtsШейнSamuHardКотÑ
tapaÐтинзакаdiamÑерефакÑÑпохЕмелКаÑÑ‹XVIIMaxSActiTotaDesmCiaoSonyPoweNokiNokiLibeManiмехаКита
BlazкоÑмÑÑпопродКреÑCurrElecCand9625MagiСодеЗвезЛÑкмÐртиWoodMickÐоÑÑSimpStepPremJeffÑемьJazz
DamaинÑтинÑтотликонÑправBritThatwwwnCariпожаDeLoZelmÑертÐоÑÑЛитÐМишÑЛитÐаппа(аÑдвÑзоЮжинКрем
ЛитÐЛитÐПчелRichКрылВаÑиСодеШÑшл(190разнIntrЛитвVirgÐыбкпоÑтвокзÑлыб(ВедСлÑчBeatÐндрÐотшAnit
ВелиВороЛьвоUnitавтоЗайчСергКремСамоEnidЖенеВильдоÑÑптицПредErinLindСодеAutoSimoKoniпродпрод
продДавыWindключCarmJeanриÑоAlicСавеAlthПолÑклаÑПÑшеtuchkasMathЦиÑа

yondo 

Nadwozie: E12
Model: 123
Silnik: 123
Rok produkcji: 1988
Do³±czy³: 26 Gru 2025
Sk±d: TBS
Wys³any: 1 Styczeñ 2026, 14:19   
   Imiê: Messsad

инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинйоинфоинфоинфоинфоинфо
инфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоинфоtuchkasинфоинфо

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo