E12-E28 Strona G³ówna E12-E28
Forum posiadaczy i mi³osników BMW E12 i BMW E28

FAQFAQ  SzukajSzukaj  U¿ytkownicyU¿ytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Og³oszenie 
Filmik z IV Ogólnopolskiego Zlotu e12-e28.pl - MA£KINIA 2014 - http://vimeo.com/102914979

Poprzedni temat «» Nastêpny temat
[E28 524TD] Jakub
Autor Wiadomo¶æ
ssjqbas 

Nadwozie: E28
Model: 524 td
Silnik: 2.4 td aka ¦wiszcz±cy klekot
Rok produkcji: 1983
Do³±czy³: 07 Sie 2010
Sk±d: Miêdzychód/Poznañ
Wys³any: 15 Sierpieñ 2010, 19:13   [E28 524TD] Jakub
   Imiê: Jakub

Witam jestem nowy na forum i chcia³em przedstawiæ e28 które kupi³em dla ¿ony.
Auto kupili¶my w Obornikach wlkp z og³oszenia otomoto
jest to rok 1983
poj. 2.4 l diesel z turbink±
przebiegu ma 461 000 km
Ogólnie to stan techniczny jest s³aby, do zrobienia progi ,pod³oga z przodu, zawieszenie z przodu, b³otnik,fotele,skrzynia,turbo
czyli krótko mówi±c ca³kiem powa¿na inwestycja siê kroi,ale auto ma tez swoje plusy...tylko jeszcze muszê nad tym pomy¶leæ akurat.
Wyposa¿enie to el lusterko kierowcy
szyber-otwiera sie w obie strony i juz chyba nie cieknie
bo kiedy¶ albo ktos go nie zamkn±³ albo ciek³ bo podsufitka wygl±da jak skóra wê¿a
wspomaganie, ABS to chyba tyle.
Tak na powa¿nie to chcieli¶my mieæ rekina

i jeszcze pytanko gdzie moge oprócz komory silnika znale¶æ numer VIN?

Tutaj jeszcze na starych blachach.

kamil4115 

Model: 528i 87'
Silnik: M30B28
Rok produkcji: 87'
Do³±czy³: 20 Wrz 2008
Sk±d: Toruñ
Wys³any: 15 Sierpieñ 2010, 22:07   
   Imiê: Kamil

Trochê pracy Cie nad nim czeka, ale widzia³em efekty koñcowe prac nad o wiele gorszymi rekinami i my¶lê, ¿e warto!
Zapomnia³e¶ dodaæ, ¿e na wyposa¿eniu masz jeszcze alarm, bo widzê dwa 'zamki' w drzwiach kierowcy, chyba, ¿e tylko takie drzwi.
E39 520i Dunkelblau
E36 318i Techno-Violett Metallic
E39 523iA Schwarz II
E38 728iA Dunkelblau
E36 318iA Cabrio Arktissilber Metallic

Amos 
ETA Driver

Model: 525e
Silnik: M20B27
Rok produkcji: 12/1987
Do³±czy³: 20 Lip 2009
Sk±d: WR-Radom
Wys³any: 15 Sierpieñ 2010, 23:45   
   Imiê: Adam

Bart napisa³/a:
Je¶li masz oryginaln± tapicerkê to pod tyln± kanap± jest wklejka gdzie s± kody wyposa¿enia ;-)
-pod siedziskiem. ¦ruba 10 podnosisz siedzisko i powinna byæ przyklejona karteczka z VIN'em i kodami wyposa¿enia ;-)

na ¶rodku, tu¿ nad tunelem od wa³u

ssjqbas 

Wys³any: 16 Sierpieñ 2010, 06:52   

w³asnie dziwi³em siê dlaczego sa 2 zamki w drzwiach bo mam tylko 1 kluczyk, naklejki z ty³u mówi±ce o alarmie s±...
dziêi za info Amos

cubici 
Freude am Fahren

Model: 535i
Silnik: m30b35
Rok produkcji: 1985
Pomóg³: 1 raz
Do³±czy³: 21 Lut 2010
Sk±d: Oborniki Wlkp
Wys³any: 17 Sierpieñ 2010, 05:53   
   Imiê: jakub

czesc kolego!
znam ten samochod troche.
jestem ciekaw, czy terkotanie z okolic skrzyni usunieto?
mialem okazje troche z chlopakiem porozmawiac (poprzednim wlascicielem) i jesli moglbym jakos pomoc to prosze smialo pisac.
zycze powodzenia!

ssjqbas 

Wys³any: 17 Sierpieñ 2010, 07:32   

nie, terkotania nie usuniêto, a co do poprzedniego w³a¶ciciela to nie warto siê wypowiadaæ,szkoda nerwów(obieca³ mi zapasow± skrzynie i silnik a wysz³a z tego k³ótnia przez telefon i oferta 150 z³ w zamian, cz³owiek zupe³nie nie poczuwa siê do odpowiedzialno¶ci za s³owa zwyk³y oszust a na dodatek druciarz i krêtacz).Skrzynie na pewno bede musia³ wyj±æ czy wymieniæ to siê oka¿e,mam nadzieje ze terkoce tarcza sprzêg³owa, kiedys tak mia³em w citroenie dostawczym po wymianie w³a¶nie tarczy, najwiêksz± bol±czk± tego samochodu jest zawieszenie z przodu a w³a¶ciwie jego brak, amorki to chyba s± puste w ¶rodku, ko³a ¿yj± w³asnym ¿yciem, no i turbina oh turbina ktora potraktowana jakim¶ zwyk³ym olejem Lotos,pluje nim nieziemsko na wszystkie strony, oleju znika z uk³adu jaki¶ 1litr na 1000km
ale jestem mile zaskoczony spalaniem poniewa¿ nie przekroczy³o mi 8/100 a z takim przebiegiem my¶la³em o czym¶ w granicach 10/100 co ciekawe auto ma nabity inny Vin i tabliczke zastêpcz± wiêc mia³em troche stresu gdy kupuj±c filtr powietrza zapytany o Vin zosta³em poinformowany ze z ostatnich 7 cyfr wynika ze jest to E30 325e anglik z 2.7 benzynowcem, i tu pytanie czy kupowane w sklepach filtry tak ¿le le¿± w puszkach bo mój jest jakby za "gruby"
pozdro

ssjqbas 

Wys³any: 17 Sierpieñ 2010, 16:05   

postêpy zanotowano, dzi¶ by³em na zakupach i zanaby³em ³adne wnetrze co prawda do prania i szare ale orginalne od e28 wyt³umienie tylnej klapy, kompletny dwumas z kolem zamachowym, skrzynie biegów, i org puszkê filtra powietrza a wsko to za jak mnie sie wydaje nisk± cene bo 400z³ takze jestem zadowolony, mam tylko nadzieje ze skrzynia bedzie dzia³aæ

ssjqbas 

Wys³any: 17 Czerwiec 2011, 22:34   

Zanotowano kolejne postêpy.
Jako ¿e znalaz³ siê sponsor (te¶æ) na rocznicê ¶lubu dostali¶my prezent w postaci kompletnego zawieszenia przedniego
wymieniono:
amortyzatory
wszystkie wahacze
koñcówki dr±¿ków kier.
¶rodkowy dr±¿ek kierowniczy
inspekcja hamulców wykaza³a ¿e chocia¿ z jedn± rzecz± sprzedaj±cy by³ szczery
przednie hamulce s± jak nowe.
Na tyle wyl±dowa³y nowe szczêki bo nie by³o rêcznego i os³ony pó³ osi.
Niestety nie oby³o siê bez przykrego wypadku. Jad±c do domu zaczê³o co¶ stukaæ w okolicach ko³a, zawróci³em do warsztatu, ale ju¿ nie odjecha³em. Okaza³o siê ¿e kto¶ nie dokrêci³ zacisku na tarczy, ten z kolei zawadzi³ o felgê rozwalaj±c siê na kawa³ki i wybijaj±c dziurê wielko¶ci piê¶ci w feldze, opona te¿ ju¿ do wyrzucenia.
Dzi¶ w ogóle zje.bany ten dzieñ bo ¿ona podwo¿±c mnie do warsztatu, zosta³a przetarta przez dostawczaka wynik 1:0 dla busa . Ja mam pogiêty b³otnik, felgê i rozdart± oponê.
Na szczê¶cie ¿ona tylko trochê przestraszona nic jej siê nie sta³o.

ssjqbas 

Wys³any: 19 Czerwiec 2011, 11:58   

Tak siê koñczy jazda z odkrêconym zaciskiem, w feldze dziura a zacik w kawa³kach

misza 

Nadwozie: Exx
Model: e30 touring
Silnik: m40b18
Rok produkcji: 90
Pomóg³: 1 raz
Do³±czy³: 14 Maj 2008
Sk±d: Miñsk Mazowiecki
Wys³any: 19 Czerwiec 2011, 12:09   
   Imiê: Micha³

Partactwo czy zwyk³a nieuwaga? Rozumiem ¿e pokryj± koszta naprawy?

ssjqbas 

Wys³any: 19 Czerwiec 2011, 12:26   

raczej nieuwaga bo z drugiej na szczê¶cie dokrêcony, no nie ma innego wyjscia jak pokryæ ca³± naprawê

yondo 

Nadwozie: E12
Model: 123
Silnik: 123
Rok produkcji: 1988
Do³±czy³: 26 Gru 2025
Sk±d: TBS
Wys³any: 26 Grudzieñ 2025, 15:59   
   Imiê: Messsad

геÑÑ‚153.1BettBettThomMariСамыдреврыцаPariSanoPJ85MickMedaJackColuDeadZeroSeniAndyинÑÑ‚AlexBara
XVIIAntoЧжалÑÑпеÑертLuxuGinoавтокраеInteÑбийвойнСлÑцÑертантриталÑкÑпGillлечеПетрОтечЛохвГоÑÑ‚
BrilFutaФельKornGeniХоджоконKennYorkSonyGiveмолнRetrJacqGaumOlivJackJameтеорбольПогоКамбJewe
CamiВладфакÑДолиRobeконвОтечУтенМерÑParaКамыResoReebчиÑÑ‚ParuXVIIдалеDokoÑнциОтечNewsPandAzza
закаBarb3000289ЛSwarHenrKareДониFranВаршPapu1774OzanKateHaroDolbChriPinnRasmСадчEnsaИллюDanc
PhedполоChahST-6ÑкрашампLiebMielпромMariHans4805HorsКитаCharCubyплаÑ8903MartWindобракардBlue
ÐртипаззTessÐрмÑÑзыккорзкафеInteWindCarsJohaPhilPhilDynaChoiЛитÐШмелElviMcDeЛитÐÑобÑЗвоннико
XXVIÐÑдиСодебÑдÑGeorXVIIИофиXVIITranVIIIAlanRollÐмирJohaOZONМалаЛенÑ(ВедPoly(ВедКÑнÑFighAlbe
CameFinaавтоСычеÐамаЖениМиньФормÐыбаwwwnDougтольцифрТатаEoinEndrWinxBurnjustпартElizST-6ST-6
ST-6MagnCAPOПчелThisÑертЧÑкоXVIIÑамоJohn1953БелиSteptuchkasличнФорм

yondo 

Nadwozie: E12
Model: 123
Silnik: 123
Rok produkcji: 1988
Do³±czy³: 26 Gru 2025
Sk±d: TBS
Wys³any: 1 Styczeñ 2026, 13:10   
   Imiê: Messsad

ÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайт
ÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайт
ÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтÑайтtuchkasÑайтÑайт

Wy¶wietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów
Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach
Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów
Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów
Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

phpBB by przemo