Slaw.
Nadwozie: E28
Model: 525e
Silnik: 2674 M20B27
Rok produkcji: 1985
Do³±czy³: 23 Kwi 2009 Posty: 188 Sk±d: Gdañsk
|
Wys³any: 25 Kwiecieñ 2009, 21:52 [E28 524td] Bunia
Imiê: S³awek |
|
|
Zacznê tak: Samochodzik kupi³em od drugiego w³a¶ciciela, który to by³ w jej posiadaniu 18 ostatnich lat! W³a¶cicielem by³ pewien bardzo stary Pan który dba³ o ni± mechanicznie jak tylko móg³, w samochodzie nic nie stuka nie puka nie kopci nie leci, niestety ma on ju¿ sporo rdzy z któr± nied³ugo bêdê walczy³, konkretnie pod³u¿nica, kielichy z przodu, podszybie przedniej szyby, minimalnie progi. Przednie b³otniki od nowszej wersji (zaklejone dziury od kierunkowskazów), Przedni zderzak zamalowany, zderzak z ty³u lekko wgnieciony. Bunia ma oryginalny przebieg 270 ty¶. km Ka¿dy jakikolwiek element który siê móg³ gdzie¶ ukruszyæ, u³amaæ dosta³em wraz z samochodem Np nad³amany róg plastikowej pokrywki lampki pod¶wietlenia w kabinie czy jeden plastik od nawiewu. Tapicerka w stanie ekstra, niebieska (siedzenie kierowcy trochê pod prute w dolnej lewej czê¶ci, no ale...) Z elektrycznych spraw mam elektryczn± antenê na baga¿niku i elektryczne lusterka, wszystko ok:) W autku jest te¿ szyberdach który siê otwiera i nie cieknie:) Szyby dymione:) Zdjêcia zaraz. Wyprodukowana w ostatnich miesi±cach 83r. Manualna skrzynia, hak. By³a kiedy¶ malowana Ps. Alufelgi 83 rok... Tak jak autko:) Do autka dosta³em ksi±¿kê Sam Naprawiam Etzolda z milionem dodatkowych dopisków i kolorowych zakre¶leñ które dopisa³ poprzedni w³a¶ciciel. Co wy na to? |
| |
|
Slaw.
Nadwozie: E28
Model: 525e
Silnik: 2674 M20B27
Rok produkcji: 1985
Do³±czy³: 23 Kwi 2009 Posty: 188 Sk±d: Gdañsk
|
Wys³any: 30 Kwiecieñ 2009, 21:52
Imiê: S³awek |
|
|
Patrze na zdjêcia mojego autka i do niektórych e28 na forum jeszcze jej daleko.... Ale ju¿ coraz, coraz lepiej Z uwagi ¿e wiem ¿e mechanicznie jest ok zaczynam zajmowaæ siê blachark± i kosmetyk± 3 dni temu zakupi³em w fajnym stanie chromowany przedni zderzak (niestety dziadek tera¼niejszy zamalowa³ jak±¶ czarn± farb±) i bêdê wymienia³, muszê jeszcze od wewn±trz go jako¶ zabezpieczyæ przed rdz± no i zak³adam, obwódka woko³o przedniej i tylnej szyby te¿ niestety jest ma¼niêta na czarno tak¿e spróbuje siê jako¶ tego pozbyæ a jak nie to bêdê wymienia³ na chromy:] Pod koniec miesi±ca bêde kombinowa³ przy dzwonach i wszystkimi elementami ze rdz±, oby siê uda³o wyprowadziæ rud±... |
|